קרן השתלמות – מוצר ההשקעות היחידי בישראל ללא מיסוי - Keynes - קיינס פורטל הביטוחים המוביל | המפתח שלך לעולם הביטוח

קרן השתלמות – מוצר ההשקעות היחידי בישראל ללא מיסוי

קרן השתלמות

קרן השתלמות היא מוצר פיננסי המעודד חיסכון ישירות מן השכר. בניגוד למוצרי חיסכון אחרים מאותה המשפחה, כמו קופת גמל או חיסכון פנסיוני, קרן השתלמות היא מוצר חיסכון לטווח בינוני, כאשר בעוד החוסכים יתוגמלו על חיסכון בטווח הארוך, ניתן למשוך את כספי הקרן כבר לאחר שש שנות חיסכון, ובמקרים מיוחדים אפילו אחרי שלוש שנים. מה כל כך מיוחד בקרן השתלמות?

אצל שכירים המעסיק מפקיד, לטובת העובד, סכום מסוים בקרן ההשתלמות כנגד כל סכום שהעובד מפריש לחיסכון בקרן. בדרך כלל העובד מפריש 2.5% מן השכר והמעביד מפקיד סכום השווה ל- 7.5% מן השכר, כך יוצא שלקרן ההשתלמות מופקד מדי חודש סכום של כ – 10% מן השכר החודשי. מובן איפוא שמדובר באפיק חיסכון משמעותי, שווה כמעט בחשיבותו לאפיקים כגון קרן פנסיה ובוודאי חשוב לא פחות מביטוח מנהלים, ביטוח חיים וכד'.

גם עצמאים רשאים לחסוך בקרן השתלמות כאשר כל סכום ההפקדה החודשי לקרן מבוצע ישירות מחשבון הבנק של העמית. בשל חלקו של המעסיק בהפקדות לקרן, חלק שאינו קיים במקרה של עצמאים, מובן שקרן השתלמות מתאימה מאוד לעובדים שכירים ופחות לעצמאים. עם זאת, הטבות מס שונות והעדפת אפיק חיסכון סולידי מניעים עצמאים רבים להצטרף כעמיתים לקרן השתלמות כזו או אחרת.

מקורה של קרן ההשתלמות

כפי ששמה מעיד עליה קרן השלמות נועדה במקור לתמרץ עובדי הוראה לעבור השתלמויות אשר ישפרו את יכולותיהם המקצועיות. ברבות השנים הורחבה מאוד במיוחד באמצעות הסכמים קיבוציים. האפשרות ליהנות מן היתרונות של קרן ההשתלמות עד שכיום כל מי שעובד ומשתכר למחייתו, שכירים ועצמאיים כאחד, יכול לחסוך בקרן השתלמות.

משיכת כספים מקרן השתלמות

ניתן למשוך כספים (את כל הסכום או חלקו) מקרן השתלמות עם חלוף שש שנים ממועד תחילת החיסכון בקרן. אצל מי שיוצאים לגמלאות ניתן למשוך את הכספים ללא חיוב רטרואקטיבי במס (וללא תשלום סוג כלשהו של עמלת משיכה מוקדמת) כבר לאחר שלוש שנים.
חשוב לדעת שניתן למשוך כספים מקרן השתלמות גם במועד שאינו מוגדר כתחנה אפשרית למשיכת כספים. משיכות שכאלה תהיינה כרוכות בתשלום דמי משיכה מוקדמת (למוסד הפיננסי המנהל את הקרן) ולעיתים קרובות גם בחיוב נוסף במס.
ניתן למשוך כספים מקרן השתלמות ללא תשלום עמלות משיכה מוקדמת או חיוב במס במקרה של פיטורין או התפטרות, כאשר מושך הכסף הוא יורש (או יורשים) של עמית בקרן שהלך לעולמו, כאשר חלפו שלוש שנים ממועד תחילת החיסכון בקרן והכסף ינוצל למימון השתלמות רלוונטית לתחום עיסוקו המקצועי של העמית.

מוצר פיננסי גמיש ונוח

כמו במוצרים האחרים במשפחה, גם בקרן השתלמות העמית החוסך מוזמן לבחור את צורת ההשקעה ותמהיל הנכסים על פי תפישת עולמי. בחיסכון לטווח ארוך, בדרך כלל ניכר כי מוצרי השקעה בעלי תמהיל המכיל שיעור של  30% ומעלה של השקעה במניות.

לצד הניהול המאפשר תשואות לא מבוטלות, הטבות המס שהיא מעניקה הופכים את קרן ההשתלמות למוצר מצוין עבור מי שמעוניינים באפיק חיסכון בטוח וגמיש. עמיתים בקרנות השתלמות רשאים לשנות כרצונם את הסכום שהם מקפידים בקרן מדי חודש, להעביר כספים מקרן לקרן או בין מסלולים שונים באותה קרן, ניתן להמשיך לחסוך גם לאחר תום תקופת החיסכון, ישנן תחנות נוחות למשיכת כספים מן הקרן ועוד.

עוד כדאי לדעת שניתן להגדיר בקרנות השתלמות מוטב או מוטבים אשר יהיה זכאי לקבל את הכספים במקרה של פטירת העמית, שהרכיב מן השכר להפקדה בקרן ההשתלמות  מחושב לפי חלק ממרכיבי השכר בלבד למשל הוצאות אשל או מענק מיוחד לא ייחשבו לצורך חישוב סכום ההפקדה לקרן, ושרוב הפעולות שניתן לבצע בכספי קרן השתלמות, העברתם מקרן אחת לאחרת למשל, אינן פוגעות בוותק שנצבר בקרן. על רווחי הון שמייצרת קרן השתלמות עבור העמיתים בה יש פטור מתשלום מס אין חיוב במס על רווחי הון. מעסיק רשאי לבצע עבור עובד הפקדות לקרן השתלמות מעבר לסכום התקרה. במקרים כאלה הסכום שמעבר לתקרת ההפקדה יחשב כהכנסה לכל דבר ויחויב במס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות כחוק.

לבדיקה והשוואה של התיק הביטוחי בין חברות הביטוח המובילות השאירו פרטים ונציג מקצועי מטעמנו יחזור אליכם בהקדם

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל המלצה או חוות דעת בכל הנוגע לכדאיות מוצר או חברה ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי מכל סוג שהוא בתחום כזה או אחר

דילוג לתוכן